Atelier

Leer

In eigen atelier wordt veel gewerkt met leer.

Leer is een duurzaam natuurproduct dat voor de meest uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt.

De leerkwaliteit is afhankelijk van een aantal factoren, de belangrijkste zijn:

o    De diersoort en de leeftijd van het dier;

o    Het klimaat waar het dier geleefd heeft;

o    De manier waarop de huid is gelooid (plantaardig of chroomgelooid);

o    Welk deel van de huid gebruikt wordt;

o    De manier waarop het leer geverfd wordt en de eventuele nabewerking;

o    Op basis van het eindproduct wordt een selectie van het juiste leer gemaakt.


Hout

Hout is een natuurproduct en als bijvoorbeeld een houten plank voor het interieur wordt gebruikt dient deze eerst goed te drogen. Wij maken veel gebruik van steigerhout. De steigerhouten planken worden regelmatig gebruikt voor decoratieplanken met leren riemen. De planken zijn niet altijd strak. Het is een voordelige toepassing en geeft doorgaans wel het gewilde karakter, stoer en robuust. Duurdere houtsoorten of verlijmde planken hebben doorgaans een strakker uiterlijk.


Staal

Interieuraccessoires van staal geven het interieur veelal een robuuste 'touch'. Atelier 8 werkt hiervoor samen met een smederij die op maat diverse ontwerpen maakt. In de winkel zijn diverse voorbeelden te zien. 


Stof

De te gebruiken stoffen voor het interieur zijn divers. In het atelier worden met diverse soorten stoffen kussens en (ophaal)gordijnen gemaakt. Samen met professionele partners worden op verzoek meubels bekleed. De stoffen hiervoor kunnen voor particulieren en/of bedrijven zoals horeca ook brandvertragend worden geleverd. Er is een ruime keuze uit stoffen zoals de fraaiste linnensoorten of hoogwaardige  stoffen van ROMO.