Atelier

Stof

Stoffen voor het interieur kun je eindeloos variëen. In het atelier worden met diverse soorten stoffen kussens en (ophaal)gordijnen gemaakt. Samen met professionele partners worden op verzoek meubels bekleed. De stoffen hiervoor kunnen voor particulieren en/of bedrijven zoals horeca ook brandvertragend worden geleverd. Er is een ruime keuze uit stoffen zoals de fraaiste linnensoorten of hoogwaardige  stoffen van ROMO, Designers Guild, etc.


Leer

In eigen atelier wordt veel gewerkt met leer.

Leer is een duurzaam natuurproduct dat voor de meest uiteenlopende doeleinden kan worden gebruikt.

 

Zo maken wij er diverse interieur accessoires en kussens van. Ook ontwerpen wij van de reststukjes een mooi product, zoals onze magneten, zo gaat er bij ons geen stukje verloren.


Hout

Hout is een natuurproduct en voor het interieur dient dit eerst goed te drogen. Wij maken veel gebruik van steigerhout voor decoratieplanken met leren riemen. De planken zijn niet altijd strak. Het is een voordelige toepassing en geeft doorgaans wel het gewilde karakter, stoer en robuust.

Kies je liever voor een strakker uiterlijk dan gebruiken we duurdere houtsoorten zoals Beuken en Eiken, of verlijmde planken.


Staal

Interieur accessoires van staal geven het interieur veelal een robuuste 'touch'. Atelier 8 werkt hiervoor samen met een smederij die op maat diverse onze ontwerpen maakt. Zoals onze stalen rail voor foto's schilderijen, boeken of specerijen. Of een magneetbord met leren details.